PC Support aan Huis

Windows 10 bijna klaar, meldt zich met gratis upgrade

Windows 10 bijna klaar, meldt zich met gratis upgrade

Misschien hebt u op uw Windows 7 of 8.1 computer al een melding voorbij zien komen waarin u een reservering kunt doen voor een gratis upgrade naar Microsofts kersverse besturingssysteem Windows 10. Doet u dit dan bent u straks vanaf 29 juli één van de eersten die naar het nieuwe besturingssysteem kan opwaarderen. Heeft u minder haast dan hebt u vanaf 29 juli nog een jaar de tijd om van deze aanbieding gebruik te maken. Reserveren is hiervoor niet nodig.

De voordelen

Als u een upgrade gaat doen dan bent u daarna gedurende de levensduur van uw computer voorzien van Windows 10 inclusief toekomstige updates. Dit werkt anders dan voorheen. Windows 10 wordt namelijk de laatste uit een serie. Dat betekent dat er niet zoals voorheen elke drie jaar een nieuwe versie zal uitkomen van Windows, maar dat er voortaan kleinere (gratis) updates uitkomen om uw systeem bij te werken.

Windows 7

Voor de gebruikers van Windows 7 betekent dit dat de gratis upgrade de computer dusdanig vernieuwt dat er weer actief aan gewerkt wordt om de computer te voorzien van nieuwe functionaliteit en optimalisaties in o.a. snelheid. Windows 7 biedt alleen nog beveiligingsupdates en blijft steken in functionaliteit en snelheid zoals het nu is. Windows 7 is gepensioneerd en wordt nog in leven gehouden met de nodige medicatie (Windows update). Met Windows 10 geïnstalleerd staan deze apparaten weer midden in het digitale leven, met ruimte voor groei en ontwikkeling. Als Windows 7 gebruiker herkent u de vertrouwdheid die u bent gewend, maar

Windows 8

Windows 8 bleek voor veel gebruikers een vervelende ervaring. Klanten van PC Support aan Huis klagen over de onoverzichtelijkheid. Windows 8.1 bracht dan wel de startknop terug maar maakte nog steeds gebruik van het moderne startscherm dat eigenlijk voor tablets is bedoeld. Verder is het wisselen tussen schermen onoverzichtelijk. Voor gebruikers van Windows 8.1 is er goed nieuws; het startmenu in Windows 10 is weer terug als u muis en toetsenbord gebruiker bent. Ook het onoverzichtelijke wisselen van schermen en de charmsbar (die iconen rechts als u muis beweegt in de hoeken rechts) komt dan ook niet meer tevoorschijn. Kortom als Windows 8 niet bevallen is dan kunt u rekenen op het vertrouwde van Windows 7 maar dan wel in een fris nieuw jasje.

Beschikbaarheid en service

Windows 10 is vanaf 29 juli beschikbaar als gratis upgrade voor geschikte Windows 7 en 8.1 computers. Ook zonder de eerder genoemde reservering hebt u dan een jaar om de gratis upgrade te doen. Mocht het nodig zijn dan is een schone installatie of herinstallatie op een later tijdstip ook mogelijk na de gratis upgrade. Durft u deze migratie zelf niet aan? PC Support aan Huis helpt graag bij het opwaarderen en kan u begeleiden in en naar het nieuwe Windows 10!

<<