PC Support aan Huis

Microsoft verbetert beveiliging accounts

Microsoft verbetert beveiliging accounts

Hebt u een Outlook of Hotmail adres, en maakt u gebruik van een X-Box of Skype? Dan heeft u een Microsoft account. Met dit account logt u in op alle diensten van Microsoft. Windows 8.1 en Windows Phone gebruikers hebben het account standaard nodig om in te loggen op hun apparaat. Zo’n alles omvattend account moet wel veilig te gebruiken zijn. Eerder was het al mogelijk om uw telefoonnummer, een alternatief e-mailadres en een geheime beveiligingsvraag op te geven, om er voor te zorgen dat anderen niet makkelijk uw account kunnen kapen.

Aan deze maatregelen heeft Microsoft nu de mogelijkheid toegevoegd om alle activiteiten rondom uw account op te vragen in een rapport. Zo meldt Tweakers.net. Mocht u misbruik vermoeden dan kunt u simpel via de “that wasn’t me” (dat ben ik niet geweest) knop Microsoft op de hoogte stellen van dubieus gedrag. Daarnaast kunt u op de hoogte gehouden worden van pogingen tot kaping. Ook zal de geheime beveiligingsvraag op de schop worden genomen. Hoe dit er precies gaat uitzien is onduidelijk.

Microsoft zal de nieuwe beveiliging binnenkort gefaseerd invoeren en zal alle gebruikers op de hoogte stellen.

Ondanks de nieuwe beveiligingsmaatregelen blijft u als gebruiker uiteindelijk verantwoordelijk voor een goede beveiliging van uw privégegevens. Maar al te vaak blijkt uit mijn ervaring dat er geen alternatief e-mailadres of telefoonnummer is ingevuld, en dat kan pijnlijke gevolgen hebben als het al te laat is. Een goede reden om tijdens de nieuwe beveiligingsronde nog eens kritisch te kijken of u voorbereid bent voor het ergste.

<<