PC Support aan Huis

Internetoplichting verplaatst zich naar malafide webwinkels

Internetoplichting verplaatst zich naar malafide webwinkels

Tot voor kort kwam fraude op Marktplaats veelvuldig voor. Heeft u voor iets betaald, wordt het niet of onvolledig geleverd. Gelukkig is daar verandering in gekomen doordat de politie meldingen van internetoplichting centraal ging bundelen in het Landelijk Meldpunt Internetoplichting, en er intensief samengewerkt wordt tussen politie, Marktplaats en het Openbaar Ministerie. Via www.mijnpolitie.nl is het mogelijk om een winkel te checken of aangifte te doen van internetoplichting.

Natuurlijk is dit goed nieuws, maar nu valt te lezen op de website van het Openbaar Ministerie dat de oplichtingspraktijken zich verplaatsen naar malafide webwinkels. Via sites als Marktplaats worden mensen gelokt naar een dergelijke webwinkel.

Het is dus raadzaam om kritisch te kijken voordat je in een onbekende webwinkel afrekent. Check of het Thuiswinkel Waarborg logo of iets vergelijkbaars aanwezig is, en klik hierop. Alleen de aanwezigheid van het logo zegt namelijk niet zoveel. Regelmatig worden waarborg logo’s onterecht gekopieerd en geplaatst op de malafide websites, maar gelukkig is de link die naar de inschrijving verwijst een stuk lastiger na te maken. Bij twijfel is er ook nog www.mijnpolitie.nl als check. Met deze checks is de kans om het slachtoffer te worden van internetfraude een heel stuk kleiner geworden.

<<