PC Support aan Huis

Netwerken

netwerkenEen computer die tegenwoordig niet is verbonden met internet is praktisch waardeloos. Waar vroeger bijna alles op de harde schijf van de computer werd opgeslagen, zitten we nu steeds vaker in de “cloud”. Dat wil zeggen dat bij de dingen die we doen we vaak onze gegevens ophalen via andere computers op het internet.

Telecombedrijven hebben er voor gezorgd dat zowat iedereen in Nederland de mogelijkheid heeft om gebruik te maken van een snelle internetverbinding tegen een maandelijks tarief.

De laatste schakel wordt meestal overgelaten aan u als klant. De internetprovider verstrekt aan u een modem (veelal gecombineerd met een draadloze router). Uw computers, telefoons, printers of tablets zullen echter nog wel ingesteld en/of verbonden moeten worden om gebruik te kunnen maken van de internetdienst. Daarbij is het natuurlijk een fijn idee als u er vanuit kunt gaan dat onbevoegden en criminelen niet zomaar kunnen inbreken op uw internetverbinding. PC Support aan Huis legt zowel draadloze als bedrade netwerken aan, en zorgt hierbij voor de nodige beveiliging.